Rahmet Vakfı’ndan Bin Kişilik Aşure İkramı

Muharrem ayı vesilesi ile aşure dağıtanlar kervanına Rahmet Sosyal Hizmet Vakfı da katıldı.

Vakıf yöneticileri hazırladıkları bin kişilik aşureyi Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi önünde ilimiz sakinlerine ikram etti.

Vakıf Başkanı Sultan Açıkgöz “Muharrem ayı süresince gerçekleştirilen ve geçmişi çok eski yıllara dayanan bu geleneğin yaşatılması, genç kuşaklara sevdirilmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem ayında aşure dağıtanlar arasına Rahmet Sosyal Hizmet Vakfı da eklendi. 1000 kişilik aşure ikramı gerçekleştirerek geleneksel lezzetle ilimiz sakinlerinin ağzını tatlandıran vakıf yöneticileri, geçmişten geleceğe köprü kurup hayır işlediler. İkram edilen aşureden tadan ilimiz sakinleri gerçekleştirilen ikramdan son derece hoşnut olurken, bu ikramın Seyyid Burhaneddin Hz.’nin manevi huzurunda gerçekleştiriliyor olmasından ayrıca memnun olduklarını ifade etti.

Vakıf adına etkinliğe öncülük eden Rahmet Sosyal Hizmet Vakfı Başkanı Sultan Açıkgöz yaptığı değerlendirmede “Rahmet Vakfı olarak yaşlılara hizmet verdiklerini hatırlatarak, büyüklerimiz ve yoksullarımızla ilgilenmeli; onların ihtiyaçlarını karşılamada destek olmalıyız. Muharrem ayı vesilesi ile aşure ikramında vatandaşlarımızla birlikte olmak, güzellikleri paylaşmak istedik. Hazırladığımız yaklaşık bin kişilik aşure tatlısını hemşehrilerimize ikram edip vakfımıza verdikleri desteğe bir nebze olsun teşekkür etmek ve Yaratan’ın rızasını kazanmak istedik” ifadelerini kullandı.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN

[Rahmet Sosyal Hizmetler ve Yardım Vakfı hakkında 23.11.2013 tarihinde Gazete A24 online haber sitesinde yayınlanan haber yazısıdır.]

http://www.gazetea24.com/yerel-basin-haber/rahmet-vakfindan-bin-kisilik-asure-ikrami_11766364.html